Waar rook is

freeourminds.jpg

In vervolg op mijn Warrior of Healing post zijn er zoveel zaken die ik wil bespreken dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen. Het zal daarom niet één van mijn meest gestructureerde blogs worden. Bij voorbaat mijn excuses voor te veel staccato en hakken en takken.

Alle zaken waar ik als burger al lang tegen aan hik, komen in een crisis als deze tot een climax. Regeren zal niet makkelijk zijn en zeker niet in een periode als deze. Maar waar Rutte, de RIVM en iedereen daarachter over het algemeen lof ontvingen voor de aanpak aangekondigd in propaganda-bijeenkomsten, met als hoogtepunt de volkstoespraak, gaat gelukkig een groter deel toch nadenken of het wel zo geweldig is. Nee, niets nieuws dat politiek vooral een kwestie is van geen daden maar woorden. Of de spreekwoordelijke wolf in schaapskleren.

Zorg & Ouderen

Laten we de zogenaamde bescherming van de Zorg en die van ouderen nemen. De Zorg, waar ze voor de crisis het liefst het ziekenhuis met onbetaalde stagiaires hadden gevuld. Maar ok dat was wel wat extreem dus laten we vooral zo min mogelijk investeren, zeker wat salarissen betreft van bijvoorbeeld verpleegkundigen. En dat zal na deze pandemie niet veranderen of zelfs verslechteren. Want ja, het geld is op en de KLM gaat voor. Een zorgsysteem waar verzekeraars veel te veel invloed hebben. Ok, bescherming van de ouderen dan. Denk om je medemens, om je opa en oma! Doe dit voor hen! De ouderen. Waar voorheen voor lief werd genomen dat echtparen die al 60+ jaar lief en leed deelden heel makkelijk uit elkaar gerukt konden worden want ja, de één heeft zorg nodig en de ander niet. De ouderen. Ze in ondermaatse of onderbezette verzorgingshuizen stoppen. Of uitleveren aan tehuizen waar ze hun hele AOW/pensioen in mogen leveren. Voor een bed en wat zakgeld. Maar exclusief dagelijkse verwarming of een douche/bad.

En nu blijkt dat vooral verzorgingshuizen te weinig of geen mondmaskers hebben gekregen, wat de mede-oorzaak kan zijn dat bijvoorbeeld in Rotterdam 50% van de bewoners van een bepaald huis is overleden. Ja zegt Rutte, het is onvermijdelijk dat er fouten worden gemaakt. Om een beetje in zijn zinnetjes te blijven: “Stop met dat stomme gelul en goedpraterij”. Het is nota bene één van de hoofdredenen dat je een heel land lam legt; bescherming van de hulpbehoevenden. En ja ik praat nu even over ons aller Mark, maar dat politieke gebral geldt voor ieder kabinet in onze zogenaamde democratie. Jaja, meer vrijheid en zeggenschap dan in Noord-Korea, China of een dictatuur. Zo ken ik nog wel een paar relativeer-dooddoeners.

Screenshot 1

Tegemoetkoming

Een ander punt in vervolg op mijn vorige post. Uiteindelijk bij de derde ronde leek het erop dat we eindelijk waren toegevoegd aan de SBI-lijst. Ergens onderaan bungelend. Vanaf 15 april konden we ons aanmelden Welnu, zie screenshot 1 voor de praktijk. Zomaar het vermoeden dat ze volgende week weer wat anders hebben verzonnen. Opnieuw schone schijn.

Complot-theorieën

Het volgende. Een aantal eeuwen terug hadden we de heksenjacht en een brandstapel. En waar onze autoriteiten op aansturen en waar nog veel te veel mensen in meegaan, is om van andersdenkenden de nieuwe heksen te maken. Je kan weinig zeggen of mensen maken je uit voor complot-theorist, fantast en paniekzaaier. Wist je overigens dat het begrip Conspiracy theorist al decennia geleden door de CIA als strategie werd ingezet om het volk te verdelen en niet naar andere boodschappen te laten luisteren? “Ja maar de CIA is in de VS, we hebben het nu over Nederland.” Tuurlijk. Nee mensen, blind vertrouwen in overheden, het gestuurde main stream wetenschappelijk apparaat, Evidence Based Medicine, Farmaceuten, de Bill Gates stichting. Serieus? Waar is dat op gebaseerd dan?

Nogmaals ik heb de waarheid niet en hang ook niet één persoon of lijn aan. Maar ik noem even de Tabaksindustrie van weleer, asbest en eh melk de witte motor? Om het maar niet te hebben over alle zogenaamde geneesmiddelen die toegestaan en gestimuleerd worden. Naast acupuncturist ben ik vooral maar een simpele burger. Maar ik kan toch niet de enige zijn, die zonder zogenaamde (vooral gestuurde) statistieken en semi-wetenschappelijke rapporten ziet dat er zoveel mis is en niet in het belang van de mensheid. En al het leven eigenlijk. “Ja maar dat is altijd zo geweest, zo is het nu eenmaal.” Heel fijn zo’n basis voor een Ich habe es nicht gewußt mentaliteit. En nee, niet iedereen hoeft van mij een hesje aan en de straat op. Iedereen draagt bij wat hij of zij kan. Maar in mijn ogen kan iedereen wel iets meer het bewustzijn en de daarmee gepaard gaande intenties verruimen. En het minste wat daaruit volgt is niet langer een jacht maken op theorieën die anders zijn dan de opgedrongen lijn en informatie. Als je het even helemaal uit de context haalt, zonder opsmuk, moet censuur(1) door bijvoorbeeld kanalen als YouTube en Facebook niet al een belletje doen rinkelen? En een knop om aan te geven dat iets mogelijk fake news is en dat het onderzocht moet worden? Nee, niet eng?

5G

Screenshot 2

Nu we het toch over Den Haag hebben, ik beschouw mezelf als nuchtere Rotterdammer, maar op de één of andere manier zingt het volgende deuntje de laatste tijd in mijn hoofd: “Dat Nieuw-Babylon, moest dat er nou eigenlijk nou wel zo nodig komen?” Dat geldt voor mij voor zoveel vernieuwingen. Natuurlijk maak ik ook gebruik van nieuwe technologieën. Maar nog meer versnelling is zeker niet iets wat ik nastreef, niet als burger, maar ook niet vanuit mijn vak en daarmee samenhangende zienswijze. Sterker, ik hoop dat steeds meer mensen uit die rat race stappen. Wat me op o.a. 5G brengt. Ja er zijn theorieën die het linken met COVID-19. Is dat waar? Geen flauw idee. Mijn eerste gedachte van mens/lab-gecreëerd virus zou ook kunnen. In de censuur(2) die we dus steeds meer gaan zien, verdween een artikel met informatie uit Zuid-Korea met een mogelijke Corona-5G link weer even snel uit de Telegraaf als het verschenen was (screenshot 2). En vergis je niet, ik denk dat Zuid-Korea één van de landen is die voorop loopt met 5G. Fake news wellicht? Gelukkig mochten koppen als War on Terror, They have weapons of mass destruction en meer oorlogsretoriek wel altijd de voorpagina’s vullen. Wat te denken van de roddelpers. Allemaal wis en waarachtig waar natuurlijk.

Maar goed, ooit je 4G smartphone wat langer in je hand gehouden of tegen je oor? Hoe voelde dat? Ooit uitslagen van zaadtesten gezien van menig man die z’n mobiel in zijn voorste broekzak draagt? Natuurlijk zijn sommige mensen gevoeliger dan anderen maar dit zijn alledaagse dingen. Laat ik het voorzichtig uitdrukken, 5G zal dat niet heel veel beter en gezonder gaan maken. Bovendien door de kortere golflengte wordt er gezegd dat er meer antennes in het straatbeeld moeten worden geplaatst. Dus nee niet minder stralingspunten. En het schijnt dat onze lichaamstemperatuur maximaal 1 graad omhoog gaat door de 5G-straling. Maar dat ligt binnen de norm?! Wat is dat dan in vredesnaam voor norm?

Dan heb ik het verder nog niet eens over Matrix en Big brother achtige theorieën hè, over DNA- of zelfs bewustzijnsprogrammering. Daar weet ik te weinig van af. Ik benoem even simpele twijfels die geen diepgaande bewijzen nodig hebben.

Om een vroegere wijsheid van mijn moeder te gebruiken: Overal waar te voor staat is niet goed. Natuurlijk ging ik als oervervelend ventje dan op zoek waar dat niet voor gold; te Rotterdam bijvoorbeeld. Maar als algemene regel denk ik dat het nog steeds geldt. Moeten we terug naar de draaischijf of het inbellen met je modem? Nee, maar nog sneller zodat we meer online verblijven dan we in het leven staan hoeft zeker niet. Als je denkt dat 5G moet, ga dan eens bij jezelf doorvragen waarom. En niet na 1 antwoord of meerdere op hetzelfde niveau stoppen hè. Er zijn een aantal landen waar invoering van 5G op z’n minst uitgesteld is. Omdat er onvoldoende garanties zijn voor de volksgezondheid. Allemaal fantasten? Moet Nederland dan voorop lopen en de risico’s achteraf analyseren? Kun je je nog dat formulier herinneren met de objectieve achtergrondinfo en onafhankelijke onderzoeken waarop je kon aangeven of je wel of geen 5G wilt in Nederland? Nee? Dat kan kloppen want 5G wordt heel democratisch door je strot geduwd. Er zijn zoveel dingen waarbij onze mening niet telt. Het mooie voorbeeld is dat je wel een heel land kan laten stemmen op je favoriete talent, maar zaken die er toe doen zijn te gecompliceerd. Zijn we waarschijnlijk te dom voor.

Keuzes & een revolutie

En dan nog even dit. Kan er nu wel mankracht ingezet worden voor het beboeten van een Tapas tent en de bezoekers, maar niet snel een halt worden toegeroepen aan een groep jongeren die ouderen terroriseren? Er zal wel een mobiele Corona-eenheid zijn opgericht die ondernemers langs gaat. Kunnen ze daar ook een kliklijn voor oprichten? Misschien is een task force om bel en chat scripts en afschuwelijk bureaucratische regelboekjes uit de wereld te helpen een beter idee. Vraag het aan de horeca-man die geen steun krijgt omdat hij over de maand februari geen volledige omzet kan tonen.

Keuzes, ook voor onderwerpen in een blog. Zo heb ik het nog niet gehad over een mogelijk kwalijke rol van de Chinese regering en de World Health Organization (WHO). De dan terechte verontwaardiging die tegelijkertijd heel selectief is. De schijnheiligheid, potten en ketels. Veel weten we niet. En juist die wijsheid houdt ons open.

Je hoeft niet iedere theorie die je voorbij ziet komen te geloven of diepgaand te onderzoeken. Maar denk op z’n minst even zelf na voordat je heel hard JA roept voor een controle-app. Voor opgedrongen vaccinaties stemt. Met bijbehorend paspoort. Niet kan wachten op 5G. Ja zegt tegen de censuur(3) waardoor bijvoorbeeld video’s van David Icke worden verwijderd. En iedereen die daar tegen is bestempelt als complot-theorist. Nee, ik roep niet op tot het in de fik steken van 5G-masten. Helemaal niet tot geweld tegen handhavers. Ook niet tot een fysieke revolutie. Maar wel tot een revolutie in bewustwording en bewustzijn. En dat is onmogelijk zonder open te blijven. Op dit moment geldt nog teveel waar rook is, is een heksenjacht. Op z’n Ruttiaans: “Stop daarmee”. Maak van “Alleen samen krijgen we Corona onder controle” niet een Goebbels-achtige leuze. Laten we nu eens als simpele burgers, als bevolking, echt gaan staan voor een mooiere wereld.

Epiloog: Had niet gedacht dat ik nog een min of meer politiek geladen blog zou schrijven. Hoort dat wel op een site van een acupuncturist? Om nu even mijn vader te citeren: Mijn naambordje staat op de deur! ;) Ok, deur is blog in dit geval. Maar daarnaast, probeer ik als acupuncturist met naalden tot de kern van onze kracht te komen. Tot het ‘mens zijn in het diepste wezen’. Ik ben niet zo verlicht dat ik oordeelvrij ben of geen mening heb. Maar zeker in de praktijk gaat het vooral niet om mijn mening. Ik wil niet nog een laag toevoegen in plaats van wegnemen. Mijn praktijk heet Freed’om. Dit is niet voor niks. Ik hoop dat mensen hun vrijheid weer gaan herinneren. Of dat ze onderweg daar naartoe juist hun gebrek aan vrijheid realiseren. Vrijheid heeft veel gezichten, vele aspecten en veel levels. En dat geldt ook in ons alledaagse aardse bestaan voor waarheid. En hoewel een verklaring niet nodig is, en hoewel ik er vanuit ga dat mijn volgende blog minder politiek van toon zal zijn, rechtvaardigt dit alles voor mij de lijn en het thema van deze laatste twee blogs. Of misschien is het wel gewoon de lente.


Greep uit mijn gerelateerde geposte stories/verhalen op social media

Vorige
Vorige

Zelfhulp en het meditatie-paspoort

Volgende
Volgende

Warrior of Healing